lunes, 11 de abril de 2011

GOANIMATE!

El goanimate es una pagina on pots fer les teves historietes com si fos un comic. Aqui teniu el meu AGAXU FRILEER by Jaume25

miércoles, 6 de abril de 2011

Facebook article al Periodico

El periodico a posat un article en el periodico que parla sobre una xarxa de ciberdelinqüents que ha enviat una falsa invitació a deu milions d'usuaris de Facebook per realitzar una enquesta per la qual obtenen ingressos fraudulents de les persones que no saven de que va aixo i ho fan.

Es tracta de la invitació a un esdeveniment denominat "¿Qui t'ha bloquejat de la seva llista d'amics?" que ha estat acceptada per 165.000 persones mentre que 10,3 milions s'ho estan pensant.

Diu que l'empresa denuncia la facilitat amb què apareixen aquests esdeveniments a Facebook i assenyala que l'empresa hauria de ser més activa a l'hora de tancar-los.

jueves, 31 de marzo de 2011

Viquipedia

.
.
.
.
.
He fet un aricle en viquipedia sobre dues persones. M'he tingut que registrar per poder fer-lo fer.
La viquipedia serveix per fer una enciclopedia pots posar informacio del que vulgis o de qui vulguis sempre que estiqui ben escrita, tingui sentit, estigui feta amb respecte i sense coses que no calen perque no et deixaran pujar la informacio o si la poses te la treuran.

lunes, 21 de marzo de 2011

GLOGSTER

-Un Glogster és una web 2.0 que ens permet crear els nostres propis pòster interactius.

-Amb els pòster pots presentar temes a classe, i podràs pujar-los als teus blocs, pagines webs, etc...

-Gloster ens permet introduir videos, imatges, sons, animacions,etc ...

-Esta el glogster i esta el glogster edu que es el glogster on yo e fet el meu poster de uuna pelicula enestrena que es rango.

-Al veure el potencial educatiu d'aquesta eina Glogster va crear Glogster EDU, especial per a educadors. La pàgina està en anglès. En Glogster EDU el docent es crea un compte i partir d'ell pot afegir fins a 200 estudiants en ell. També hi ha una galeria comuna de pòsters d'altres estudiants del món en la pàgina de glogster EDU.

miércoles, 2 de marzo de 2011

Xarxes Socials


TUENTI
Aquesta xarxa social es la principal preocupació de Facebook en España. El seu creixement i el tráfic de usuaris han fet que sigui un des términs mes buscats en Google per sobre inclus d’altres tipue de portals destinats al oci o a la informació. La eclosió de aquest fenómen social esdebé un cambi de tendencia: els usuaris realitcen bona part de la seva vida pegades a una pantalla d’ordenador.

                                  
DIFERENCIES ENTRE TUENTI I FACEBOOK
Les dos xarxes tenen diferents conceptes, la seva principal diferencia esta en el seu origen. Facebook es un tratje estándar que s’ha  expandit a diferents paísos desde que en 2004 Mark Zuckerberg, un estudiant de Harvard, va crear una especie de anuari per a la seva universitat. Mentres que Tuenti es un diseny fet a mida, degut a que es una empresa tecnológica local. El resultat en número de usuaris es molt semblant: 2,5 milions de usuaris únics en España per a Facebook en l’últim mes d’agost per 2,4 milions per a Tuenti, segons dades ofertes per l’empresa de medició d’audiencies Nielsen Online.
                                                                                                      

FACEBOOK
El Facebook és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.

ORKUT
Orkut es una xarxa social de serveis administrados per Google. Está disenyat per ayudar als usuaris, coneixer gent nova i també amb tornar i / o fer mes fortes les relacions i amistats. Aixo s’aconsegueix a través d’Orkut d’interés comú les comunitats i altres métodes de conexió.

MYSPACE
My Space també apareix com una de les alternatives per a qui li agrada donarse a coneixer al mon mitjançant la Tecnología.Va començar a expandir-se, especialment en Estats Units on es el lloc web mes visitat despres de Yahoo! , MSN , Google i YouTube i fins el punt en el qual la majoría de la població del país coneix el servei i es molt habitual.

FRIENDSTER
Friendster (friendster.com) es una empresa dedicada a mantenir el lloc del mateix nom. Molt popular en els paísos del ‘’Lejano Oriente’’. Convertit en una xarxa social fet pensat per l’amistat de veritat.


WINDOWS LIVE SPACES
Windows Live Spaces (també conegut anteriorment com MSN spaces) de Microsoft va ser un dels serveis que oferia Windows Live com plataforma per a blogs. El lloc va ser publicat en decembre de 2004 sota el nom de MSN Spaces per competir amb altres llocs. Des de agost de 2007 Windows Live Spaces rebeix 27 milions de visitants al mes, ubicánt en el segon lloc en el ranking de xarxes socials. En octubre de 2010 ha decidit tancar-se i li han brindat als seus usuaris la capacitat de migrar els seus continguts  Spaces a WordPress.

lunes, 7 de febrero de 2011

MANUAL DE BONS USOS DIGITALS

1-Copies de seguretat
Que son?

Es la copia d’un fitxer generalment actualitzada periodicament, que permeten restaurar les dades originals en cas de perdua.

2-Robatoris
Perque?

Els ordinadors portàtils són eines tecnològiques de valor i per tant, susceptibles de ser robades si no tenim proa cura.

3- Usuaris i contraseñes
Que es?

-L’Usuari es un conjunt de caràcters alfanumèrics que identifica un usuari i que generalment, juntament amb la contrasenya, permet connectar-se a un sistema informàtic o a un servei en línia.
-La contraseñilla es un codi secret personal emprat per accedir com a usuari a un sistema, xarxa o pàgina web.
Aquest usuari representa la nostra persona en l’entorn
digital.

4- Virus
Que es?

Es un programa que s’introdueix en un sistema informàtic, en perjudica el funcionament i pot reproduir-se i transmetre’s independentment de la voluntat de l’usuari.

5- Bateria
Que es?

Es un aparell que acumula càrrega elèctrica i que permet
així subministrar electricitat a un aparell sense necessitat
que estigui endollat a la xarxa elèctrica.








6-Funda
Per que?

Cal protegir l’ordinador portàtil amb la seva funda per tal de protegir-lo de possibles cops durant els seus desplaçaments.


7.Actituds i valors del món i la vida digitals
Que es?

Els drets d’autor son drets morals i d’explotació que té l’autor d’una obra literària, artística o científica. En cas que aquesta s’utilitzi, això implicarà un cost o una
autorització expressa de l’autor. En el context digital fa referència a música, pel•lícules, imatges i textos publicats a Internet o en un suport digital.

8.Descàrregues
Que es?
- L a descàrrega la transferència de fitxers des d’ un servidor, o a través d’ell, al nostre ordinador.
- El P2P o Peer to Pee es la xarxa d’ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers ubicats en una carpeta concreta. Exemple: Emule, Bittorrent, Napster, etc…



9.Ciberassetjament
(Ciberbulling o E-bulling)
QUÈ ÉS?
El ciberassetjament és l’ús d’Internet, el telèfon móvil o els videojocs per humiliar, agredir, maltractar, difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys
o persones conegudes d’una edat semblant.

10.Ciberassetjament a menors
(Grooming):
QUÈ ÉS?
El ciberassetjament a menors a Internet és un terme anglès que s’utilitza per descriure pràctiques en línia de certs adults per guanyar-se la confianza d’un o d’una menor fingint empatia, tendresa, falsa simpatia, etc, amb unes finalitats fraudulentes i sovint
il•legals. Aquest fenomen, sovint està relacionat amb l’obtenció d’imatges i vídeos de menors i amb la pornografia .






11.Missatges ham (Trolling)
QUÈ ÉS?
El trolling és un terme anglès que defineix el comportament d’aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa (correu electrònic, xats, xarxes socials) de manera intencionada i amb la finalitat de trobar polèmica.

12.Griefing
QUÈ ÉS?
El griefing és un terme anglès vinculat als jocs en xarxa, que serveix per definir el comportament d’aquells que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular.

13.Navegació i correu electrònic
Que es?

-El navegador es un programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis, recursos o conjunts d’informació d’Internet, per un sistema o per una
aplicació.
-Les finestres emergents o Pop ups son finestres que apareix automàticament a la pantalla, sobrepasada a la finestra activa.
-LesGaletes o cookies son fitxers amb informació sobre els hàbits, les preferències i les pautes de navegació d’un internauta que visita una pàgina web, que el
servidor envia al disc dur de l’ordinador de l’internauta mitjançant el navegador.
-El tallafoc o firewall son una mena de programa és el «porter» del teu ordinador: ningú no hi passarà sense el seu permís. T’avisa de possibles programes que et poden danyar l’ordinador i, a més, et protegéis davant els estafadors que hi vulguin entrar.
-El correu electrònic o mail es una aplicació per mitjà de la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats.

14.Missatgeria instantània i xats
QUÈ ÉS?
-El xat es una comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’Internet.
-La missatgeria instantània es una comunicació escrita en temps real on l’usuari ha d’haver instal•lat prèviament un programa, el missatger, i només es pot comunicar amb la seva llista de contactes.











15- Xarxes socials
Que son?

-La xarxa social es un conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet, que tenen com a element cohesionador el fet de compartir diferents tipologies de continguts, ja siguin personals, audiovisuals, professionals, etc…
Les xarxes socials et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món. Pots compartir informació amb tots els teus companys alhora i pots conèixer altres cultures i costums.

miércoles, 12 de enero de 2011

NAVEGADORS

Que es un navegador?
Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món.
Tipua que de navegadors que hi han:
*Internet Explorer
Windows Internet Explorer, conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat des de 1999.
*Mozilla Firefox
Mozilla Firefox és un navegador web lliure descendent de Mozilla Application Suite, desenvolupat per la Corporació Mozilla, la Fundació Mozilla i un gran nombre de voluntaris externs.5 Firefox és un navegador multiplataforma i està disponible en diverses versions de Microsoft Windows, Mac OS X, GNU / Linux i alguns sistemes basats en Unix.
*Opera
Opera és un navegador d'Internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuitament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment.