jueves, 7 de octubre de 2010

Sistemes operatius

El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

TIPUS:
1) DOS: El famós DOS, que vol dir *Disk *Operating *System (sistema operatiu de disc), és més conegut pels noms de PC-DOS i MS-DOS. MS-DOS va ser fet per la companyia de programari Microsoft i és en essència el mateix SOTA que el PC-DOS.

La raó de la seva contínua popularitat es deu a l'aclaparador volum de programari disponible i a la base instal·lada de computadores amb processador Intel.

Quan Intel va alliberar el 80286, DOS es va fer tan popular i ferm al mercat que DOS i les aplicacions DUES van representar la majoria del mercat de programari per a PC. En aquell temps, la compatibilitat IBM, va ser una necessitat perquè els productes tinguessin èxit, i la "compatibilitat IBM" significava computadores que correguessin DUES tan ben com les computadores IBM ho feien.

Encara amb els nous sistemes operatius que han sortit al mercat, encara el DOS és un sòlid contendent en la guerra dels SOTA.

2) Windows 3.1: Microsoft prenc una decisió, fer un sistema operatiu que tingués una interfície gràfica amigable per a l'usuari, i com a resultat va obtenir Windows. Aquest sistema mostra *íconos en la pantalla que representen diferents arxius o programes, als quals es pot *accesar en donar-los doble clic amb el punter del *mouse. Totes les aplicacions elaborades per Windows s'assemblen, per la qual cosa és molt fàcil aprendre a usar nou programari una vegada après les bases.

3) Windows 95: En 1995, Microsoft va introduir una nova i millorada versió del Windows 3.1. Les millores d'est SOTA inclouen suport *multitareas i arquitectura de 32 bits, permetent així córrer millors *aplicaciónes per millorar l'eficàcia del treball.

No hay comentarios:

Publicar un comentario